Liposukce zmražením
Liposukce zmražením nebo-li kryolipolýza je neinvazivní metoda redukce tuku, která využívá mrazu k rozpadu tukových buněk. Tato celkem nová metoda si získala velkou oblibu pro svou velkou účinnost a ročně kryolipolýzu na celém světě podstoupí téměř půl milionu lidí.
Nezapomeňte se také podívat na nabídku akčních balíčků
Jak vznikla liposukce zmražením?
V roce 1970 dva dermatologové Epstein a Oren zaznamenali, že děti, které cucají nanuk, mají na tváři malou oblast zarudnutí, kde se pomalu snižuje tuk a vytváří se dolíček. Později provedené výzkumy ukázaly, že tuková tkáň je citlivější na změny teploty, než tkáň na bázi vody (kůže a nervy). K objevu liposukce zmražením tak už zbýval jenom krůček.
Z výše uvedeného důkazu vědci vyvodili, že když se sníží teplota tukových buněk, krystalizují a buněčné enzymy přestanou fungovat. Krevní zásobení tukových buněk klesá a ty se vlivem chladu rozpadají. Zatímco tukové buňky zmrznou, kůže a další struktury jsou ušetřeny. Tak byla objevena liposukce zmražením – kryolipolýza.
Je vhodné říci, že moderní redukce tuku kryolipolýzou není vhodná pro každého. Liposukci zmražením doporučujeme především lidem s lokálním ukládáním tuku. Mohou ji podstoupit ženy i muži. Pokud Vás zajímá, jak kryolipolýza probíhá a zda je pro Vás vhodná, přečtěte si více o moderní metodě redukce tuku na stránce kryolipolýza.
Mýty a fakta o liposukci zmrazením (kryolipolýze)
Liposukce zmražením je jednou z nejnovějších forem neinvazivní redukce tuku. V dnešní době existuje několik metod, jak se zbavit nechtěných špíčků, a proto je důležité si vybrat tu, která vám vyhovuje nejlépe. Někdy může být složité se vyznat v jednotlivých pojmech a zjistit tak co nejvíce informací o dané metodě. Vybrali jsme proto pro vás ty nejzajímavější informace a nejdůležitější otázky ohledně liposukce zmražením.
Jak liposukce zmražením funguje?
Využívá se při ní neinvazivního chlazení tukové tkáně k vyvolání rozpadu tukových buněk bez poškození jiných buněk nebo tkání. Tukové buňky jsou mnohem citlivější na chlad než jiné buňky, dokonce více než buňky kožní. To umožňuje dlouhodobé, kontrolované chlazení tkáně, které vede k selektivnímu poškození tuku a šetří jiné tkáně.
Při liposukci zmražením se chlazení aplikuje po dobu 45 minut, což způsobuje, že se tukové buňky začnou hroutit, až jsou nakonec zlikvidovány úplně. Přirozený proces organismu odstraňuje odumřelé tukové buňky, a to vede k postupnému snížení tukové vrstvy.
Pokud Vás trápí lokalizované tukové zásoby na břiše, nebo na stehnech vyzkoušejte moderní metodu liposukce zmražením.
Comments are closed.